preskoči na sadržaj

Gimnazija Jurja Barakovića Zadar

 

U ovom dijelu Kutka pomažemo roditeljima da dobiju odgovore na njihova konkretna pitanja postavljena na roditeljskim sastancima na početku nove školske godine.

 

  1. Roditelji I samopoštovanje djeteta

Samopoštovanje je način na koji osoba procjenjuje sebe, a utječe na to kako razmišljamo te kako se ponašamo u različitim situacijama. Samopoštovanje se razvija i oblikuje tijekom cijelog života, ali u školskoj dobi se kod djece po prvi put javljaju složenije ideje  o tome kakva su i kakva bi željela biti. Samopoštovanje kod djece u velikoj mjeri ovisi o porukama koje dobiva od njemu važnih i bliskih osoba – prvenstveno od roditelja, a tijekom odrastanja na njega sve više utječu  i vršnjaci.

Usprkos velikom utjecaju medija i vršnjaka na dječje samopoštovanje, roditelji su i dalje ti koji imaju najveću ulogu u izgradnji djetetovog samopoštovanja, a to mogu učiniti na brojne načine..

https://odrasli.hrabritelefon.hr/clanci/kako-djeci-pomoci-da-razviju-samopostovanje/


CMS za škole logo
Gimnazija Jurja Barakovića Zadar / Perivoj Vladimira Nazora 3, HR-23000 Zadar / www.gimnazija-jbarakovica-zd.skole.hr / ured@gimnazija-jbarakovica-zd.skole.hr
preskoči na navigaciju