preskoči na sadržaj

Gimnazija Jurja Barakovića Zadar

 > e-potvrde
E-potvrde

 

E - POTVRDE  ZA UČENIKE

POTVRDA O STATUSU REDOVNOG ŠKOLOVANJA

dostupna je putem e - Dnevnika

  

 

 

 

 

 

 

 

Dragi učenici/poštovani roditelji,

 

posljednja nadogradnja e-Dnevnika za učenike i roditelje  omogućuje  ispis potvrda o statusu školovanja za učenike osnovnih i srednjih škola

 

Učenici i roditelji sada mogu  kroz e-Dnevnik  ispisati potvrdu u svrhu dokazivanja da je učenik u aktualnoj školskoj godini upisan u program i razred, odnosno da ima status redovitog učenika.
    

U aplikacije e-Dnevnik za roditelje ili učenike klikom na izbornik (nalazi se u desnom gornjem kutu) u padajućem popisu odabrati ispis potvrde o školovanju te kliknuti na „generiraj potvrdu“.

 

Generirana potvrda je u pdf formatu, sadrži elektronički pečat i nakon što ju učenik ili roditelj preuzmu na računalo ili mobilni uređaj mogu ju slati elektroničkom poštom ili ispisati, ovisno o potrebama.

 

Potvrde izdane putem ovog portala zamjenjuju u potpunosti potvrde iz škole u svim pravnim poslovima (Zakon o provedbi Uredbe (EU) br. 910/2014 Europskog parlamenta i Vijeća od 23. srpnja 2014. o elektroničkoj identifikaciji i uslugama povjerenja za elektroničke transakcije na unutarnjem tržištu i stavljanju izvan snage Direktive 1999/93/EZ; NN 62/17).

 

Detaljne upute o ispisu potvrda možete pronaći u 

e-Dnevnik uputama za učenike i roditelje.

 


CMS za škole logo
Gimnazija Jurja Barakovića Zadar / Perivoj Vladimira Nazora 3, HR-23000 Zadar / www.gimnazija-jbarakovica-zd.skole.hr / ured@gimnazija-jbarakovica-zd.skole.hr
preskoči na navigaciju