preskoči na sadržaj

Gimnazija Jurja Barakovića Zadar

 > Naslovnica
Vijesti

Natjecanje za učenike i mladež 'Europa u školi'

Autor: Stipe Stagličić, 2. 1. 2008.

Europski dom Zagreb u školskoj godini 2007/2008 četrnesti put organizira Natjecanje Europa u školi na razini Hrvatske. Tema ovogodišnjeg natjecanja je:
Europska godina interkulturalnog dijaloga - Dijalogom gradimo mostove prijateljstva!

Europski dom Zagreb u školskoj godini 2007/2008 četrnesti put organizira Natjecanje Europa u školi na razini Hrvatske. Tema ovogodišnjeg natjecanja je:
Europska godina interkulturalnog dijaloga - Dijalogom gradimo mostove prijateljstva!

Ujedinjenje Europe bazira se na volji njenih građana. Vitalni je značaj da mladi ljudi, koji će
uskoro postati odgovorni građani, razviju svjesnost o Europi.
Aktivnosti natjecanja Europa u školi pomažu mladim ljudima u stjecanju znanja o procesu europske kooperacije i integracije te da na taj način shvate važnost europske ideje.
Europa u školi je pedagoška aktivnost koja je službeno priznata u mnogim rezolucijama, preporukama europskih institucija te u službenim dokumentima izdanih od strane nacionalnih pedagoških autoriteta. Europa u školi je transnacionalna interkulturalna inicijativa pod zajedničkim pokroviteljstvim Vijeća Europe, Europske komisije, Europske kulturne fondacije i Europskog parlamenta.

Kroz sadržaj, strukturu i metodologiju aktivnosti, Europa u školi želi promovirati :
  • opće školovanje za demokraciju;
  • interkulturalno obrazovanje;
  • spremnost za doživotno učenje;
  • osposobljavanje u novim informatičkim i komunikacijskim tehnologijama;
  • međunarodnu suradnju na području školstva.
Hrvatski nacionalni odbor Natjecanja Europa u školi razradio je teme za nacionalno natjecanje po izričajima i dobnim skupinama (vidi privitak). Krajnji rok za prijavu radova na županijska natjecanja je do 1. ožujka 2008. Pristigle radove, komisijski obrađene, potrebno je poslati na Nacionalno natjecanje zaključno do 15. ožujka 2008. Svečanost dodjele nagrada kao i svake godine biti će upriličena u Europskom domu Zagreb u sklopu proslave Dana Europe - 9. svibnja.

Vijest je preuzeta s internetskih stranica Europsko doma Zagreb


Izvor: http://www.skole.hr


CMS za škole logo
Gimnazija Jurja Barakovića Zadar / Perivoj Vladimira Nazora 3, HR-23000 Zadar / www.gimnazija-jbarakovica-zd.skole.hr / ured@gimnazija-jbarakovica-zd.skole.hr
preskoči na navigaciju