preskoči na sadržaj

Gimnazija Jurja Barakovića Zadar

 > Naslovnica
Vijesti

Gimnazija Jurja Barakovića među 20 najpoželjnijih gimnazija Hrvatske

Autor: Administrator , 27. 7. 2020.

Iza nas je jedna, po svemu sudeći najizazovnija školska godina. Naši učenici su uspješno prebrodili i online nastavu, kojom su i zaključili ovu nastavnu godinu. Po riječima naše koordinatorice, prof. Ivane Radović, provedba ispita državne mature ove je godine bila zahtjevnija utoliko što je zbog nastale epidemiološke situacije bilo potrebno angažirati znatno veći broj nastavnika te više ispitnih prostorija. Unatoč tomu naši su učenici postigli veoma dobre rezultate i na tome im čestitamo.  

Učenik 4a razreda Filip Miočić, nakon zapaženih uspjeha na državnim natjecanjima iz Kemije, našao se među najuspješnijima riješivši  ispit iz Matematike sa 100% točnošću. U odabiru studija, po izboru naših maturanata i dalje prednjače Fakultet elektrotehnike i računarstva te Pravo, ali ima i onih koji su koji će svoje školovanje nastaviti u nekim drugim državama. Tako će  Luka Nešović  studirati  glumu, Zara Ružić kriminalističku psihologiju u Londonu, a Lana Colić medicinu u Pragu.   

 Posebno smo ponosni i na činjenicu što se naša Gimnazija ove godine, po službenim podacima Ministarstva znanosti i obrazovanja, našla u 20 najpoželjnijih Gimnazija u Hrvatskoj.    
CMS za škole logo
Gimnazija Jurja Barakovića Zadar / Perivoj Vladimira Nazora 3, HR-23000 Zadar / www.gimnazija-jbarakovica-zd.skole.hr / ured@gimnazija-jbarakovica-zd.skole.hr
preskoči na navigaciju