preskoči na sadržaj

Gimnazija Jurja Barakovića Zadar

 > Naslovnica

Državno natjecanje iz talijanskog jezika

Autor: Sonja Bašić, 15. 4. 2019.

Jubilarno XXV. Državno natjecanje u znanju francuskog, španjolskog i talijanskog jezika za osnovne i srednje škole Republike Hrvatske održano je baš u našem gradu i to od 04.-06.04. 2019. godine.

Domaćin je bila Hotelijersko-turistička i ugostiteljska škola Zadar koja je svim natjecateljima pružila toplu dobrodošlicu predstavivši naš grad u najboljem svjetlu.

Već drugu godinu zaredom naša učenica Mia Krajnović i njena mentorica prof. Sonja Bašić dobile su poziv na Državno natjecanje iz talijanskog jezika. Natjecanje je počelo u petak 05.04. i sastojalo se od 1. i 2. dijela pismenog ispita u jutarnjim satima te usmene prezentacije na temu koju su odabrali sami učenici u popodnevnim satima. U subotu 06.04. održan je završni dio ispita - govorna interakcija. Učenica Mia Krajnović u svojoj je konkurenciji (Gimnazija, Lista B) osvojila 2. mjesto, što je dosad najveći uspjeh naše škole na Državnom natjecanju iz talijanskog jezika. Ona je od svih natjecatelja imala i najbolju prezentaciju i najkreativniji sastavak. Na taj je način naša učenica našu školu predstavila na najbolji mogući način te je potvrdila da se uz redovan rad mogu ostvariti veliki rezultati.

 

 
CMS za škole logo
Gimnazija Jurja Barakovića Zadar / Perivoj Vladimira Nazora 3, HR-23000 Zadar / www.gimnazija-jbarakovica-zd.skole.hr / ured@gimnazija-jbarakovica-zd.skole.hr
preskoči na navigaciju