2020-02-17 13:39:52

"Veliki za male" - posjet naših učenika dječjem vrtiću "Radost"

U četvrtak 13. 2. 2020. godine, učenici sudionici projekta glazboterapije pod vodstvom  profesorice glazbene kulture Blanše Miletić posjetili su zadarski dječji vrtić “Radost” (područni objekt Voštarnica). Pod nazivom „Veliki za male“ ovaj je projekt autorski projekt profesorice Miletić, te je ostvaren u suradnji s nekoliko maturanata škole i prvi put pokrenut u šk. god. 2019./2020.

Kako bi potaknuli najmlađe na izražavanje glazbom i usvajanje osnovnih glazbenih značajki poput ritma i tempa, osmišljena je interaktivna radionica prilagođena njihovoj dobi.

Dobrodošlicu u vrtić srdačno nam je pružila odgojiteljica Renata Stipanov koja je suradnica projekta i voditeljica djece grupne skupine od 5 do 6 godina starosti. U ugodnom okružju dnevnog boravka, upoznali smo se s djecom približivši im ritam pokretima. Jedna od točaka programa bilo je i učenje brojalice uz koreografiju, te sviranje BoomWhackersima - plastičnim cijevima u boji dizajniranima da laganim udarcima proizvode zvuk. Tko može svirati boomwhackersima? Odgovor je: “Svi!”, što smo kroz igru u grupama i dokazali, te su najmlađi uz nekoliko uputa uspjeli odsvirati poznatu pjesmicu “Blistaj, blistaj” i pritom otkrili nove oblike stvaranja zvuka. Tijekom radionice grupa od sedamnaestero djece uspješno je izvršila zadatak, te je svatko imao i solo točku, svoj trenutak da svoje ime podijeli sa drugima. 

Uz obilje smijeha i u dobroj atmosferi, svi smo naučili nešto novo, ali i najvažnije od svega dobro se zabavili.

                                                                        Noemi M. Rumora 4.d

 


Gimnazija Jurja Barakovića Zadar