2019-02-17 20:37:51

Prva samostalna izložba Eme Čimbur

Ema Čimbur je učenica 4. razreda naše škole koja je 12.2.2019. godine otvorila prvu samostalnu izložbu slika u Gradskoj knjižnici Benkovac. Slikarstvom se intenzivno počinje baviti prije četiri godine, pohađa likovne radionice te djeluje u dvije likovne udruge u Zadru : "Anastazija" i "Art Forum". Svoju ljubav prema likovnoj umjetnosti nastojat će realizirati i tijekom upisa na studij.

U okviru matične škole Ema je dala velik doprinos na izložbama koje su u protekle četiri godine organizirane, poput izložbe povodom 150. godišnjice Gimnazije Jurja Barakovića i tematske izložbe Ecce Romani.

Njezini crteži i slike nam govore više od riječi. Osluškujući savjete svojih mentora, ona sigurnom rukom prenosi svijet oko sebe na platno, koristeći svoj talent i sve naučeno. Vrijednost ovih djela treba prvenstveno potražiti u Eminoj posvećenosti i predanom radu. Iako na pragu punoljetnosti, iza sebe ima  vrijednu kolekciju slika na kojima prevladava priroda koju zahvaća perspektivno široko ili u detaljima.

 Ukoliko želimo podijeliti umjetnički doživljaj s Emom, najbolje je posjetiti izložbu do kraja veljače ove godine i pokupiti utiske sa njenih slika koje slave prirodu.

 

 

 


Gimnazija Jurja Barakovića Zadar