2019-01-30 18:47:08

1. KViZ OPĆEG ZNANjA za MATURANTE

Svanuo je i TaJ DaN. Ponedjeljak 28. siječnja 2019. godine. U vrijeme popularnosti brojnih kvizova znanja i u našoj GjB održan je pravi a ujedno i 1. kviz znanja iz raznih područja.Kviz je bio zamišljen tako da u njemu mogu sudjelovati samo učenici-maturanti jer oni nas na ljeto napuštaju pa su usput i na ovaj način prije državne mature mogli testirati i svoje opće znanje. Svaki razred mogao je imati maximalno 4 učenika u svojoj ekipi i tako se prijaviti za natjecanje. Naravno da su svi razredi iskoristili mogućnost da imaju maximalan broj učenika za kviz natjecanje. Kako je ukupno 5 razreda maturanata to je ukupno 20 natjecatelja, a svaki razred je imao svoju „veličanstvenu četvorku“ – kvartet. Kako je ovo bio 1. put onda je to bila i neka vrsta experimenta (koji je u potpunosti uspio) a kviz je imao i svoju publiku sastavljenu od učenika-maturanata posebno onih iz 4.E razreda a specijalni gosti bili su naša pedagoginja Karmen Krstić i profesor geografije Marin Prtenjača-Prte koji je i sam poznati kvizofil.

Kviz je bio koncipiran tako da su u pitanju bili navedeni mnogi podaci koji su učenicima mogli biti zanimljivi, pa je uz odmjeravanje znanja učenika bio i prilika da još nešto dodatno spoznaju i nauče. Sve je proteklo u ugodnoj i na momente (zbog prestiža) napetoj ali nadasve fair i korektnoj atmosferi jer svatko se želi prezentirati u najboljem svjetlu i po mogućnosti pobijediti. Pobjednička ekipa je razred 4. B koji su sa 46,5 od mogućih 57 bodova bili ispred svih, a njihov pobjednički kvartet činili su: Matea Perović, Nika Storeli, Toni Škarpa i Borna Škibola.

Ali pobjednici su zapravo svi natjecatelji, jer samo sudjelovanje u ovome prvome kvizu ovakvog formata u našoj školi, već je nešto posebno. Uz želju i nadu da će ovo postati tradicija odnosno nešto što će se događati svake godine, svim natjecateljima i vjernoj publici veliko Hvala!


Gimnazija Jurja Barakovića Zadar