preskoči na sadržaj

Gimnazija Jurja Barakovića Zadar

 > Naslovnica
Vijesti

Lana i Marko u svijetu nakita

Autor: Ksenija Vekić, 11. 11. 2019.

Povodom nedavno održane manifestacije „Barakovićevi dani 2019“, otvorena je izložba nakita učenika naše škole koji su proteklih mjeseci sudjelovali na radionicama izrade nakita koje je vodila knjižničarka naše škole Ksenija Vekić.

Radionice su se održavale kao izvanškolska aktivnost u dogovoru s učenicima.  Na radionicama su učenici upoznati s osnovnim pojmovima i alatima za izradu nakita od žice, stakla i perlica. Svaka radionica je bila koncipirana kao zasebna lekcija u kojoj su učenici mogli izraditi po jedan komad nakita.

S obzirom da nisu imali nikakvo praktično predznanje, učenici su pokazali iznimnu volju i motivaciju i u rekordnom roku usvojili osnove izrade nakita koje su na daljnjim radionicama samo produbljivali i usavršavali se u i kreativnom radu. Svaka radionica je rezultirala novim komadom nakita, što pokazuje koliko su naši učenici, Lana Artuković i Marko Bakmaz, talentirani i uspješni i u ovom obliku kreativnog rada.

Što su o radionicama nakita rekli Lana i Marko?

Lana: U izradi nakita sam izrazito uživala, naučila sam se koristiti raznim materijalima što mi je samo produbilo znatiželju i potaklo daljnje kreativne ideje. Tokom radionice slušali smo glazbu i pričali o raznim temama što je činilo radionicu još interesantnijom.

Marko: Izrada nakita, uz to što sam naučio razne tehnike i metode upravljanja žicom i nakitom općenito, je na mene djelovala skoro terapeutski, bilo je relaksirajuće pogotovo u usporedbi sa školom. Preporučujem svakome tko bi htio naučiti nešto novo, ali se ne mučiti i stresirati.

 
CMS za škole logo
Gimnazija Jurja Barakovića Zadar / Perivoj Vladimira Nazora 3, HR-23000 Zadar / www.gimnazija-jbarakovica-zd.skole.hr / ured@gimnazija-jbarakovica-zd.skole.hr
preskoči na navigaciju