preskoči na sadržaj

Gimnazija Jurja Barakovića Zadar

 > Naslovnica
Vijesti

Proslava 150. obljetnice Gimnazije Jurja Barakovića

Autor: Matea Sušić, 1. 12. 2016.

Gimnazija Jurja Barakovića proslavila je 150. obljetnicu. U Kazalištu lutaka Zadar održana je svečana proslava koja je otvorena himnom Republike Hrvatske u izvedbi glazbenog sastava A.K.A Crasendo. Nakon toga naši učenici drugih i četvrtih razreda recitirali su pjesme Pisam ku vile rekoše na gori hrvatskog pjesnika Jurja Barakovića. Recitaciju je pripremila bivša profesorica Gimnazije Jurja Barakovića Teodora Vigato.

U nastavku programa prisutnima se obratio ravnatelj prof. Ranko Artuković koji se u svom govoru osvrnuo na važnost škole kroz povijest, ali i danas. Svečanosti su se odazvali i predstavnici Ministarstva, Županije, Grada i Nadbiskupije. U ime Ministarstva znanosti i obrazovanja prisutnima se obratio prof. Momir Karin, u ime županije župan Stipe Zrilić, a u ime grada pročelnik upravnog odjela za kulturu i šport Radovan Dunatov. U ime nadbiskupije obratio se don mr. Gašpar Dodić, a kratak govor održali su i bivši ravnatelji škole, profesor Eduard Bajlo i profesor Josip Sviličić.

Daljnji program obilježen je nastupima naših učenika. Školski bend u kojem sviraju  Lovre Ćustić, Roko Marcelić, Petar Stanić te učenici iz pomorske škole Krešimir Longin i Donald Dukić izveo je pjesme Wicked games Chrisa Isaaka, Echos Pink Floyeda i pjesmu Sve će to o mila moja prekriti ružmarin, snjegovi i šaš Bijelog dugmeta. U nastupu su im se pridružila učenica naše škole Lara Nekić te učenica Gimnazije Franje Petrića Jessica McColgan.  Nakon toga učenica Dušica Zorica pročitala je poruku koju je bivša ministrica Ljilja Vokić napisala svojem učeniku, ravnatelju Ranku Artukoviću,  a učenica Mia Bujan pročitala je pismo naše bivše učenice Anamarije Bilan. Za kraj ovog djela programa učenice 1. i 2. razreda te članovi folklorne skupine izveli su plesnu točku na glazbu profesorice Blanše Miletić iz projekta Novi zvuk 2001 u koreografiji Sanje Petrovski.

Za kraj proslave glazbeni sastav A.K.A Crasendo izveo je tri pjesme: Dite Zadarsko Hrvoja Marcelića, Zvona moga grada koju su napisali Špišić i Britvić, te Kalelarga Tomislava Ivčića.

 

Slike sa svečane proslave možete vidjeti OVDJE.

Govor ravnatelja prof. Ranka Artukovića

 
CMS za škole logo
Gimnazija Jurja Barakovića Zadar / Perivoj Vladimira Nazora 3, HR-23000 Zadar / www.gimnazija-jbarakovica-zd.skole.hr / ured@gimnazija-jbarakovica-zd.skole.hr
preskoči na navigaciju