preskoči na sadržaj

Gimnazija Jurja Barakovića Zadar

 > Naslovnica
Vijesti

Erasmus plus-school in motion

Autor: Nino Mencl, 7. 11. 2016.

Naša je škola bila domaćin projekta  „Erasmus plus-school in motion“ koji se ovoga puta održao u Zadru početkom listopada. Projekt je ujedinio učenike zemalja Europske unije.  Uz Hrvatsku sudjelovale su Portugal, Italija, Njemačka, Španjolska i Turska. Svi zajedno, učeći o drugim kulturama, proveli su tjedan dana u domovima obitelji naših učenika, čiji je zadatak bio prikazati kulturu ovog podneblja u punom sjaju. Gosti su dočekani bogatim programom dobrodošlice za koji su zaslužni naši profesori,učenici, ali i brojni drugi, poput Zadarske studnetske a-capella grupe A.K.A Crescendo.

Nadalje su se interaktivnim aktivnostima upoznavali s našim krajem, razgledavali su kulturno povjesne spomenike, muzeje te grad Zadar primamljive titule „The best Europian destination 2016“. Svaki je dan bio ispunjen bogatim programom i zajedničkim druženjem u slobodno vrijeme. Osim Zadra, posjećeni su Split i mjesto rođenja Nikole Tesle, Smiljan. Iako vrijeme nije bilo na našoj strani, gosti su nam dali do znanja da su stekli nova iskustva i sjećanja koja će ih pratiti cijeloga života.
CMS za škole logo
Gimnazija Jurja Barakovića Zadar / Perivoj Vladimira Nazora 3, HR-23000 Zadar / www.gimnazija-jbarakovica-zd.skole.hr / ured@gimnazija-jbarakovica-zd.skole.hr
preskoči na navigaciju