preskoči na sadržaj

Gimnazija Jurja Barakovića Zadar

 > Naslovnica
Vijesti

Maturalna ekskurzija 2016.

Autor: Natali Miletić, 14. 9. 2016.

U periodu od  1.  do 9. rujna 2016. godine održana je ekskurzija na relaciji Krakow – Prag – Dresden – Beč. Svih pet maturalnih razreda, u pratnji razrednika i vodiča agencije VIP Travel iz Splita, pokazalo je veliko zanimanje za otkrivanje novih destinacija , koje će sigurno dugo pamtiti.

Prva destinacija je bilo Marijansko svetište Czestochowa u Poljskoj nakon čega se nastavlja  put prema Krakowu, smještaj u hotele i razgledavanje kulturnih znamenitosti. 3. dana obilazi se  koncentracijski logor Auschwitz i rudnik soli u mjestu Wieliczka. 4. dana  kreće se prema Češkoj uz kraće zadržavanje u Wadowicama – rodnom mjestu pape Ivana Pavla II.  Nakon dolaska u Prag, učenici su smješteni po hotelima u širem centru Praga i obilaze i upoznaju centar grada u pratnji vodića i profesora.  5. dana  slijedi obilazak Hradčana, Karlovog mosta i ostalih znamenitosti Praga, a navečer je organiziran posjet pivnici Flek.   6. dana kreće se prema Dresdenu u Njemačkoj , nakon čega slijedi obilazak užeg centra grada i dvorca Zwinger.   7. dan je bio predviđen za posjet  ZOO u Pragu i za vožnju brodom po Vltavi.  8. dana  kreće se prema Beču , gdje je razgledan dvorac Schonbrunn i centar grada, a u večernjim satima učenicima je omogučeno da se zabave u zabavnom parku Prater.

Predviđeni program ekskurzije, njezin edukativni  i  zabavni dio, u cijelosti je ostvaren, dobrim djelom zahvaljujući učenicima koji su poštivali pravila putovanja i ponašali se u okviru zadanih pedagoških standarda. Maturanti  nisu skrivali emocije prilikom obilaska pojedinih destinacija kao što su Auschwitz ili rudnik soli Wieliczka, a terenska nastava im je najzabavniji dio školovanja pa je cjelokupno putovanje proteklo  u vedrom i pozitivnom ozračju .    

OVDJE možete pogledati slike.
CMS za škole logo
Gimnazija Jurja Barakovića Zadar / Perivoj Vladimira Nazora 3, HR-23000 Zadar / www.gimnazija-jbarakovica-zd.skole.hr / ured@gimnazija-jbarakovica-zd.skole.hr
preskoči na navigaciju