preskoči na sadržaj

Gimnazija Jurja Barakovića Zadar

 > Naslovnica
Vijesti

Učenici generacije Tamari Atelj dodijeljena nagrada i priznanje MZOS-a za iznimne rezultate na Državnoj maturi 2015./2016. godine

Autor: Katarina Matek, 23. 8. 2016.

Jučer je u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta održana svečana dodjela Nagrade Soljačić te dodjela priznanja MZOS-a, kao i tablet računala učenicima koji su ostvarili izniman uspjeh na Državnoj maturi školske godine 2015./2016.

Nagradu Soljačić, u iznosu od pet tisuća američkih dolara, osvojio je Nikola Jalšenjak iz XV. gimnazije u Zagrebu ostvarivši najbolji rezultat na ispitima iz matematike, hrvatskog jezika na višoj, A razini i fizike. Ministar Šustar čestitao je učenicima, njihovim nastavnicima i ravnateljima te zahvalio profesoru Soljačiću na ovoj iznimnoj inicijativi.

Za izniman rezultat iz ispita hrvatskog jezika, matematike i obveznog stranog jezika na višoj razini nagrađeno je 30 maturanata. Ministar Šustar i profesor Soljačić uručili su im priznanja MZOS-a i tablet računala. 

Među 30 nagrađenih našla se i učenica naše škole Tamara Atelj koja nastavlja školsku tradiciju takvih uspjeha budući da je prošle godine među najboljima bila naša učenica Marijana Zrilić. Tamara je ovogodišnja učenica generacije kojoj je ovo priznanje samo jedno u nizu dosadašnjih uspjeha i označava lijep završetak srednjoškolske “karijere”, kao i velik poticaj da svojim talentom, ali i radom i trudom izvrsne rezultate nastavi nizati i dalje.

Želimo joj mnogo sreće i uspjeha u daljnjem školovanju!

 

Više možete pročitati na:

http://public.mzos.hr/Default.aspx?art=14934&sec=1933

 

OVDJE možete pogledati slike svečane dodjele nagrada I priznanja, kao i VIDEO SNIMKE.
CMS za škole logo
Gimnazija Jurja Barakovića Zadar / Perivoj Vladimira Nazora 3, HR-23000 Zadar / www.gimnazija-jbarakovica-zd.skole.hr / ured@gimnazija-jbarakovica-zd.skole.hr
preskoči na navigaciju