preskoči na sadržaj

Gimnazija Jurja Barakovića Zadar

 > Naslovnica
Vijesti

Edukacija volontera

Autor: Heidi Mičić, 31. 5. 2016.

"Volonteri nisu plaćeni, ne zato što je njihov rad besplatan, već zato što je njihov rad neprocjenjiv." Sherry Anderson

 

Ispratili smo maturante.  Na svojoj ludijadi pokazali su pravi duh onoga što se dugi niz godina njeguje u našoj školi, kako općenito, tako i sasvim specifično  – u sklopu različitih  inicijativa Volonterskog tima škole čiji su članovi bili mnogi od njih.

Naša škola  promiče vrijednosti volontiranja: humanost, solidarnost, poštivanje različitosti, mira, zajedništva i tolerancije. Nesebičnim darivanjem svoga slobodnog vremena, volonteri uče što znači aktivno građanstvo - kako i oni mogu doprinijeti promjenama koje žele vidjeti u svijetu koji ih okružuje. I pri tome uopće nije važno da još nisu  punoljetni. Zauzvrat, sasvim neprimjetno, događa se njihov osobni rast, izgrađivanje u odgovorne mlade ljude koji zaslužuju poštovanje.

Volonterski tim naše škole surađuje sa različitim ustanovama i udrugama : Domom za starije i nemoćne osobe, Općom bolnicom Zadar, Udrugom za osobe sa posebnim potrebama Svjetlo, Azilom za napuštene životinje... Svake godine  uključujemo nove članove i proširujemo suradnju sa širom društvenom zajednicom.

Prema  programu i u dogovoru sa učenicima, jednom mjesečno – realiziramo svoje aktivnosti vezane uz suradnju sa spomenutim korisnicima. U tjednu posebnog obilježavanja volonterstva u Hrvatskoj u sklopu manifestacije „Hrvatska volontira“ ugostili smo  predstavnika iz Volonterskog centra u Zadru koji  je održao radionicu o volontiranju i  prezentaciju pod nazivom Edukacija volontera. Na kraju radionice svi su članovi Volonterskog tima škole dobili volonterske knjižice kako bi mogli evidentirati svoje volonterske angažmane i  imati osobni dokument o volontiranju.

 

Radionice 'Edukacija volontera'

Naše aktivnosti tijekom ove školske godine

 

Zašto volontiram?

Pogledajte odgovor :

https://www.youtube.com/watch?v=6WzRtWb70Qs

https://www.youtube.com/watch?v=RZQzxjMotCw
CMS za škole logo
Gimnazija Jurja Barakovića Zadar / Perivoj Vladimira Nazora 3, HR-23000 Zadar / www.gimnazija-jbarakovica-zd.skole.hr / ured@gimnazija-jbarakovica-zd.skole.hr
preskoči na navigaciju