preskoči na sadržaj

Gimnazija Jurja Barakovića Zadar

 > Naslovnica
Vijesti

Zadarski karneval 2008.

Autor: Stipe Stagličić, 25. 1. 2008.

Program ovogodišnjih karnevalskih svečanosti u Zadru počinje u petak na Narodnom trgu u jutarnjim satima, uz primopredaju ključeva grada i dizanje karnevalske zastave, mimohod zadarske Gradske glazbe, nastup Pakoštanskih mažoretkinja i postavljanje Karnevalskog Krnje.

Program ovogodišnjih karnevalskih svečanosti u Zadru počinje u petak na Narodnom trgu u jutarnjim satima, uz primopredaju ključeva grada i dizanje karnevalske zastave, mimohod zadarske Gradske glazbe, nastup Pakoštanskih mažoretkinja i postavljanje Karnevalskog Krnje.

Program se nastavlja u poslijepodnevnim satima kada će iz prostora trgovine Shoe be doo s emitiranjem programa započeti Karnevalski radio. Istovremeno, na Kalelargi, svoj će karnevalski show izvesti maškarani zadarski skateri, a bit će postavljena i izložba fotografija o povijesti karnevala. Istoga dana, na Puntamiki će biti održan Dječji karneval, pod palicom najveće zadarske karnevalske meštrice Brune Supičić.

Karneval Zadar (Foto: tzzadar.hr)

Večernji program nastavlja se u Arsenalu i u Karnevalskom šatoru na Ravnicama gdje će goste pod maskama zabavljati Jasmin Stavros. Ljubitelji reagge glazbe zabavu će moći pronaći u Providurovoj palači, u organizaciji udruge Z.V.U.K.

U subotu 2. veljače, na Narodnom trgu cijeli će dan biti pregršt zabavnih događanja, počevši od jutarnjeg nastupa mađioničara, a zatim će nastupiti performeri iz udruge Hram (štuleri, žongleri, breakeri...), plesna skupina Broadway, Gradska glazba će održati svoj koncert, a nakon nastupa akrobata slijedi izbor Miss karnevala.

U posjet zadarskim maškarama u subotu popodne stiže paška povorka koja će izvesti svoj jedinstveni tanac (paško kolo), a nakon njih nastupit će još neke folklorne grupe te Klinci Ogulinci (dječji pjevački zbor). Karnevalska subota bit će vesela i u zadarskoj Varoši, a u šatoru na Ravnicama nastupaju Crvena Jabuka i Luka Nižetić Karnevalska događanja u nedjelju 3. siječnja, na Narodnom će trgu otvoriti plesno-dramska grupa Benja Fest i glumačka skupina Tokari.

U popodnevnim satima slijedi dolazak 35 maškaranih skupina gradova i mjesta Zadarske županije, a najbolje maske bit će predstavljene na Narodnom trgu gdje će maškare zabavljati DJ, akrobati i plesna skupina Sanje Petrovski. Ispred Kompasa u Širokoj ulici bit će bit će postavljena "Ljenčarnica", a maškare će dodatno animirati dvojac Karnevalskog radija Todor i Fodor.

U šatoru na Ravnicama u nedjelju je na rasporedu koncert zadarskih izvođača - Bepo Matešić, Zoran Jelenković, Ivica Sikirić Ićo, Postolar Tripper i grupa Big Fun. Organizatori karnevala, agencija RMC i Turistička zajednica grada Zadra, pobrinuli su se da maškare ne ostanu gladne.

Naime, ispred šatora će se peći vol, a porcije su besplatne. U ponedjeljak 4. veljače, karnevalsko veselje se nastavlja zabavom po varpškim kafićima, a članovi udruge Z.V.U.K. u Providurovoj će palači održati još jedan maškarani reagge provod.

Mladi zadarski bendovi Rising Dream i E.N.D. nastupit će na zabavi u Karnevalskom šatoru, a u Arsenalu će biti održan veliki maškarani DJ party. U utorak karneval zavšava spuštanjem zastave i spaljivanjem Krnje, a veliko finale je šatoru na Ravnicama gdje će maškare zabavljati Jole.

Spomenimo kako je ovo tek okvirni program koji će se i dalje nadopunjavati novim sadržajima, o čemu će javnost biti na vrijeme obaviještena.

Detaljni program uz točne satnice bit će definiran najkasnije do 31. siječnja, poručuju organizatori.


Izvor: eZadar


CMS za škole logo
Gimnazija Jurja Barakovića Zadar / Perivoj Vladimira Nazora 3, HR-23000 Zadar / www.gimnazija-jbarakovica-zd.skole.hr / ured@gimnazija-jbarakovica-zd.skole.hr
preskoči na navigaciju