preskoči na sadržaj

Gimnazija Jurja Barakovića Zadar

 > Naslovnica
Vijesti

Obavijest o natječaju za hrvatske polaznike United World Colleges

Autor: Karmen Krstić, 2. 5. 2016.

Natječaj podrazumijeva dodjelu nekoliko stipendija te upućivanje motiviranih i uspješnih hrvatskih učenica i učenika na dvogodišnji International Baccalaureate program, koji je priznat u Hrvatskoj, kao i na dvotjedne ljetne programe UWC-a. Prijave se primaju najkasnije do 21. listopada 2016. za generaciju polaznika 2017.-2019., odnosno za ljetne tečajeve 2017. U generaciji 2016.-2018. na UWC koledže (dvogodišnji program) upućeno je 5 polaznika, dok na dvotjedne međunarodne ljetne tečajeve u 2016. otići će desetak polaznika iz raznih regija Hrvatske. Od 1962. do danas na UWC koledže upućeno je preko 125 hrvatskih polaznika, za što su primili stipendija u vrijednosti preko 5,7 mil. eur.

Više o United World Colleges sustavu i International Baccalaureate međunarodnoj maturi koja se priznaje u Hrvatskoj možete saznati na mrežnim stranicama: United World Colleges www.uwc.org i www.uwc.hr, Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja www.ncvvo.hr, te International Baccalaureate Organization www.ibo.org.

O programu

Natječaj

Tijek izbornog postupka

Natječaj za odabir hrvatskih polaznika programa United World Colleges
CMS za škole logo
Gimnazija Jurja Barakovića Zadar / Perivoj Vladimira Nazora 3, HR-23000 Zadar / www.gimnazija-jbarakovica-zd.skole.hr / ured@gimnazija-jbarakovica-zd.skole.hr
preskoči na navigaciju