preskoči na sadržaj

Gimnazija Jurja Barakovića Zadar

 > Naslovnica
Vijesti

Natjecanje mladih Hrvatskoga Crvenog križa

Autor: Kristina Matošić, 15. 3. 2016.

U organizaciji Crvenog križa Zadar i ove godine provedeno je natjecanje osnovnoškolskih i srednjoškolskih učenika u pružanju prve pomoći. Natjecanje se održalo u Osnovnoj školi Šimuna Kožičića Benje.

Natjecanje se sastojalo od dva dijela, teorijskog i praktičnog. Teorijski se dio sastojao od četiri radilišta – tri su se odnosila na povijest Crvenog križa te ljudskih prava i prava djece, a jedno na teorijski dio prve pomoći. Praktični dio iz pružanja prve pomoći odvijao se na dva radilišta.

U kategoriji srednjih škola, prvo je mjesto osvojila Gimnazija Jurja Barakovića te su se naše učenice plasirale na međužupanijsko natjecanje koje će se održati 16. travnja 2016. Našu školu predstavljale su Lucija Barešić, Tereza Benčić, Ivana Letinić, Antonia Lučić, Mia Puhalović i Sara Sulen.  Upućujemo čestitke našim učenicama te im želimo sreću u daljnjem natjecanju!
CMS za škole logo
Gimnazija Jurja Barakovića Zadar / Perivoj Vladimira Nazora 3, HR-23000 Zadar / www.gimnazija-jbarakovica-zd.skole.hr / ured@gimnazija-jbarakovica-zd.skole.hr
preskoči na navigaciju