preskoči na sadržaj

Gimnazija Jurja Barakovića Zadar

 > Naslovnica
Vijesti

Erasmus+ u Njemačkoj i Belgiji

Autor: Administrator , 1. 12. 2021.

U sklopu Erasmus+ projekta, učenici naše škole posjetili su Njemačku i Belgiju. Tijekom pet dana, zajedno sa kolegama iz Francuske, Njemačke, Portugala i Rumunjske, sudjelovali su u radionicama na temu Prvog svjetskog rata. 

Prvi dan protekao je upoznavanjem domaćina i ostalih sudionika u projektu. Održana je grupna radionica za sve učenike s ciljem upoznavanja. Potom je grupa iz svake države prezentirala uvodnu prezentaciju na temu Prvog svjetskog rata. Tijekom prvog popodneva, s turističkim vodičem obišli smo gradić Bunde.

 

Drugog dana, 16. studenog, obišli smo groblje Minden na kojem smo putem digitalnih alata sami istraživali i informirali se. Nakon toga smo razgledavali gradić Buckenburg i istoimeni dvorac. Posljednja znamenitost toga dana bio je spomenik caru Williamu koji se nalazi na uzvisini s koje se pruža predivan pogled na grad Porta Westfalica.  

Trećeg dana, 17. studenog, napustili smo hotel u Bundeu i uputili smo se prema Brusselsu. Putem smo posjetili grad Aachen na granici Njemačke i Belgije te ga s turističkim vodičem obišli. Predvečer smo doputovali u Brussels gdje smo imali slobodno vrijeme. 

Četvrtog dana, 18. studenog, rano ujutro krenuli smo u grad Ypres. Odmah pri dolasku obišli smo muzej flandrijskihkih polja, muzej koji je posvećen žrtvama prvog svjetskog rata. Nakon obilaska muzeja imali smo dvosatnu turu autobusom po flandrijskim poljima. 

Posljednjeg dana, 19. studenog, turistički smo razgledali Royal Army muzej u Brusselsu. Za kraj smo se pozdravili s centrom Brussela uz kavu i shopping :)  

Nakon ovog nezaboravnog putovanja i novo sklopljenih prijateljstava, ipak smo se morali vratiti u stvarnost.  
CMS za škole logo
Gimnazija Jurja Barakovića Zadar / Perivoj Vladimira Nazora 3, HR-23000 Zadar / www.gimnazija-jbarakovica-zd.skole.hr / ured@gimnazija-jbarakovica-zd.skole.hr
preskoči na navigaciju