preskoči na sadržaj

Gimnazija Jurja Barakovića Zadar

 > Naslovnica
Vijesti

Uspjeh učenika GJB na LiDraNu: Anuškina recitacija i radioemisija predloženi za državnu Smotru LiDraNo!

Autor: Katarina Matek, 25. 3. 2021.

Ove se godine županijska Smotra LiDraNo održala u ponešto drugačijim okolnostima, online. Domaćini Smotre, koje je održana u utorak 16. ožujka, bile su Ekonomsko-birotehnička i trgovačka škola te Hotelijersko-turistička i ugostiteljska škola u Zadru, a susret se odvijao putem programa Microsoft Teams.

Usprkos malim tehničkim poteškoćama naši vrijedni učenici odazvali su se u velikom broju i predstavili, kako nam je i običaj, u svim kategorijama. U kategoriji literarnog stvaralaštva: Tatjana Ratković (2.d) - "Gdje je na svijetu najgore biti dijete", Iva Skračić "Tvoj trag" (2.a), te Leo Šestanović - "Ako jedne zimske noći jedan putnik" (2.a) pod mentorstvom Katarine Matek. Pod mentorstvom Tomeya Ćurkovića predstavila se učenica Ana Škara (3.e) - "Čaša vode". U kategoriji samostalnih novinarskih radova učenica Zara Lisica (3.a) predstavila se radom "Novo abnormalno", a učenici 1.e razreda (Rebeka Šindija, Valentina Martinović, Lara Zrilić, Ana Anić, Lorenzo Bašić i Roko Strika) svojom radijskom emisijom "Djetinjstvo naših predaka", sve pod mentorstvom Vesne Dražić. U kategoriji pojedinačnih nastupa dramsko-scenskog stvaralaštva učenica Stela Vozila (3.b) kazivala je poeziju Vesne Parun - "Da si blizu" (mentorica: Vesna Dražić), a Nina Bašić (2.c) pjesmu Ivice Ušljebrke "Zvonce" (mentorica: Tatjana Kamber). Pod mentorstvom Tatjane Kamber predstavila se i učenica Hana Ružić (4.d) s monologom iz Krležine "Maskerate". Učenica Anuška Priska Klapan (2.d) kazivala je poeziju Rade Šerbedžije "Do posljednjeg daha" pod mentorstvom Katarine Matek.

Anuška Priska Klapan svojim je nastupom i talentom osvojila prosudbeno povjerenstvo te dobila brojne pohvale, na što smo iznimno ponosni! Također, pohvale je dobila i radioemisija "Djetinjstvo naših predaka" koja je ujedno i jedina prijavljena radioemisija u županiji!

Čestitamo našim učenicima i mentorima čiji rad i kreativnost uspješno pliva i uživo i virtualno, a predloženima za državnu Smotru poručujemo: veselimo se i s nestrpljenjem je očekujemo!
CMS za škole logo
Gimnazija Jurja Barakovića Zadar / Perivoj Vladimira Nazora 3, HR-23000 Zadar / www.gimnazija-jbarakovica-zd.skole.hr / ured@gimnazija-jbarakovica-zd.skole.hr
preskoči na navigaciju