preskoči na sadržaj

Gimnazija Jurja Barakovića Zadar

 > Naslovnica

Projekt „Reconstructing Individual Fates in World War I".

Autor: Administrator , 25. 1. 2021.

Sljedeće dvije godine naša škola provoditi će projekt pod nazivom „Reconstructing Individual Fates in World War I". 

Tema projekta je podsjećanje na individualne sudbine proizašle iz Prvog svjetskog rata. Projektni zadaci učenika i nastavnika u prvom dijelu izvedbe bili su da naprave virtualnu izložbu na ovu temu. 

Učenici su napravili dva prezentacijska osvrta i to: "Prvi svjetski rat u Zadru" i "Razdoblje prvog svjetskog rata u Hrvatskoj". Virtualna izložba bit će prezentirana na web stranicama Gimnazije Jurja Barakovića. 

 

U originalnom hodogramu projekta već su bile planirane mobilnosti učenika i nastavnika, i to u mjesecu prosincu i siječnju. Kako je novonastala situacija promijenila tijek projekta, mobilnosti su odgođene za najranije svibanj 2021., ovisno o situaciji sa COVID-om. Planirana je mobilnost 30 učenika i učenica i 10 nastavnika tijekom projekta. 

Projekt je unutar programske aktivnosti KA2 i uključuje slijedeće zemlje i škole partnere: Erich-Gutenberg-Berufskolleg des Kreises Herford in Bünde Wirtschaft und Verwaltung - Njemačka, Colegiul National - Rumunjska, Agrupamento de Escolas de Aveiro - Portugal, Lycée Eugène Woillez - Francuska, Gimnazija Jurja Barakovića - Hrvatska. Diseminacijski materijal, svojevrsna prezentacija Erasmus+ i Comenius projekata, napravljen je već u prvoj fazi.

Ponosni smo na činjenicu da je našoj Gimnaziji, od 2013. godine, ovo četvrti Erasmus projekt. Radujemo se suradnji, planiranim projektima i novim iskustvima.

https://www.zadarskilist.hr/clanci/23012021/podsjecanje-na-individualne-sudbine-proizasle-iz-prvog-svjetskog-rata
CMS za škole logo
Gimnazija Jurja Barakovića Zadar / Perivoj Vladimira Nazora 3, HR-23000 Zadar / www.gimnazija-jbarakovica-zd.skole.hr / ured@gimnazija-jbarakovica-zd.skole.hr
preskoči na navigaciju