preskoči na sadržaj

Gimnazija Jurja Barakovića Zadar

 > Naslovnica
Vijesti

OBAVIJEST ZA RODITELJE I UČENIKE

Autor: Karmen Krstić, 3. 9. 2020.

Poštovani roditelji i dragi učenici,

 

Odlukom Ministarstva znanosti i obrazovanja nova nastavna godina započinje 7. rujna 2020. godine. Učenici će pohađati nastavu u školi (model A) uz obavezno ispravno nošenje zaštitnih maski.  

Prvi nastavni dan održat će se 2 nastavna sata razrednika , nastavni sat će trajati 40 minuta. Uz poštivanje Uputa HZJZ-a i MZO-a u ponedjeljak, 7. rujna učenici ulaze u školu prema sljedećem rasporedu:

 • Učenici 1. razreda ulaze prije 8:00 na lijevi ulaz na prvom katu škole (ulaz iz predvorja na lijevo, istočno  stubište, prema Gimnaziji Jurja Barakovića )
 • Učenici 3. razreda ulaze prije 8:00  na desni ulaz na prvom katu škole (ulaz iz predvorja na desno, zapadno  stubište, prema Gimnaziji Vladimira Nazora)
 •  Učenici 2. razreda ulaze u 9:50 na lijevi ulaz na prvom katu škole (ulaz iz predvorja na lijevo, istočno stubište, prema Gimnaziji Jurja Barakovića)
 • Učenici 4. razreda ulaze u 9:50 na desni ulaz na prvom katu škole (ulaz iz predvorja na desno, zapadno stubište, prema Gimnaziji Vladimira Nazora).
 • Učenici ulaze u školu pojedinačno, onako kako dolaze izvana, bez zadržavanja ispred škole ili grupiranja i miješanja između razreda. Učenici slobodno ulaze u svoje učionice,  koje su označene i  na web stranici i oglasnoj ploči škole. Za vrijeme nastave, ne mijenjaju kabinete i cijelo vrijeme ostaju u učionici, osim za vrijeme velikog odmora i odlaska na označeni WC.
 • Molimo sve učenike za odgovorno ponašanje i poštivanje mjera fizičke distance (2m) gdje god je to moguće.

Svi će učenici prvi dan nastave dobiti upute od svojih razrednika o rasporedu i organizaciji nastave.

U nastavku obavijesti nalaze se upute HZJZ-a i MZO-a koje je uputno pročitati.

https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/Upute_vrtici_i_skole_24_08_2020_HZJZ-1.pdf

https://mzo.gov.hr/vijesti/modeli-i-preporuke-za-rad-u-uvjetima-povezanima-s-covid-19-u-pedagoskoj-skolskoj-godini-2020-2021/3916

 

Ovim putem naglašavamo neke dijelove iz Uputa:

 • Roditelji ne dolaze u pratnji učenika ako imaju simptome zarazne bolesti (povišena tjelesna temperatura, kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa, glavobolja, proljev, povraćanje), ako im je izrečena mjera samoizolacije ili ako imaju saznanja da su zaraženi s COVID-19.
 • Učenik ne dolazi u školu ako ima simptome zarazne bolesti ( povišena tjelesna temperatura, kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa, grlobolja, proljev, povraćanje)
 • Učenik ne dolazi u školu ako ima izrečenu mjeru samoizolacije
 • Učenik ne dolazi u školu ako ima saznanja da je zaražen s COVID-19.
 • Učenici su dužni svaki dan izmjeriti tjelesnu temperaturu prije dolaska u ustanovu te u slučaju povišene tjelesne temperature ne smiju dolaziti u ustanovu, već se javljaju nadležnoj osobi ( pedagog, psiholog, voditelj smjene)  i odabranom  liječniku obiteljske medicine radi odluke o testiranju i liječenju djeteta. Učenici svakodnevno bilježe vrijednosti tjelesne temperature u svoje bilježnice.
 • Maske su obavezne u cijelom školskom prostoru: učionicama, školskom hodniku, uredima , školskoj knjižnici i sanitarnom čvoru.
 • U slučaju da učenik u školi dobije temperaturu (pod pazuhom, veća od 37,2, simptome respiratorne bolesti-kašalj, poteškoće u disanju, grlobolja, poremećaj osjeta njuha i okusa, gastrointestinalne smetnje -proljev, povraćanje i bol u trbuhu) škola poziva roditelje te se učenik izolira u prikladnoj prostoriji do dolaska roditelja/skrbnika.

Upute za učenike koji spadaju u vulnerabilnu ( osjetljivu, rizičnu) skupinu:

Škola je dužna utvrditi koja djeca/učenici ne mogu ili ne smiju u ustanovu (o čemu potvrdu izdaje nadležni liječnik) te podatke o toj djeci dostaviti nadležnom upravnom odjelu u županiji.

Za sve takve učenike roditelji trebaju kontaktirati školu na e-mail: pedagog@gjb.hr.

 

Ovim putem Škola želi  svim učenicima i njihovim roditeljima uspješan i sretan početak nove nastavne godine, u uvjerenju da ćemo međusobnom suradnjom i odgovornim ponašanjem čuvati zdravlje jedni drugih.
CMS za škole logo
Gimnazija Jurja Barakovića Zadar / Perivoj Vladimira Nazora 3, HR-23000 Zadar / www.gimnazija-jbarakovica-zd.skole.hr / ured@gimnazija-jbarakovica-zd.skole.hr
preskoči na navigaciju